Meet the blogger
Calciumbisglycinaat complex 20%
KORTING OP VITALS

Calciumbisglycinaat complex

Vitals

Calciumbisglycinaat complex van Vitals. Kwalitatief hoge, pure en werkzame supplementen, speciaal voor jou.

Momenteel niet leverbaar

INHOUD

Nieuw van Vitals: Calciumbisglycinaat Complex. Een moderne formule voor sterke botten. Bevat 200 mg aminozuurgecheleerd calcium van Albion® met optimale biologische beschikbaarheid, aangevuld met hoge doseringen van de onmisbare calciumsynergisten vitamine D3 en K2 plus vitamine C en sillicium.

Calciumbisglycinaat van Albion®*
Calciumbisglycinaat is een aminozuurchelaat waarbij ieder calciumdeeltje krachtig is gebonden (gecheleerd) aan twee moleculen van het aminozuur glycine, waardoor een soort ringstructuur gevormd wordt met in het hart daarvan het mineraal. Het woord ‘chelaat’ komt uit het Grieks en betekent ‘klauw’. Deze aminozuurgecheleerde calcium heeft een hogere biologische beschikbaarheid dan andere vormen van calcium zoals calciumcarbonaat. De reden hiervoor is dat de binding tussen calcium en het aminozuur zo sterk is in een chelaat dat deze niet splitst onder invloed van maagzuur. Het voordeel hiervan is dat calciumbisglycinaat als aminozuur de dunne darm bereikt en daar wordt opgenomen door middel van aminozuurreceptoren. Zoals bekend worden aminozuren uitstekend opgenomen door het lichaam. Zeker glycine, dat het kleinste aminozuur is, vandaar dat hier specifiek voor gekozen is. Het probleem met mineraalverbindingen (zoals carbonaten) die splitsen in het maagdarmkanaal is dat een elektrisch geladen calciumion ontstaat dat zich kan verbinden met niet-opneembare stoffen uit de voeding (zoals fytaten) of gaat concurreren met andere mineralen wat betreft de opname. Dit komt de biologische beschikbaarheid niet ten goede. Een ander pluspunt van calciumbisglycinaat is dat veel mensen het beter verdragen, ook in een hogere dosis. De calciumbisglycinaat is geproduceerd volgens het gepatenteerde Albion® proces, zodat u zeker weet dat u met een echt aminozuurchelaat te maken heeft.

Calciumsynergisten
Naast calcium bevat dit complex eveneens de belangrijke synergisten vitamine K2 en vitamine D3. Eén tablet bevat maar liefst 12,5 mcg vitamine D3 en 90 mcg vitamine K2, in de superieure vorm van MenaQ7® Crystals**. Dit is de enige natuurlijke vorm van K2 die voor meer dan 95% bestaat uit MK-7, dat de hoogste biologische beschikbaarheid heeft.

Er zijn nog twee andere synergisten toegevoegd, die beide op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de gezondheid van de botten. Vitamine C ondersteunt de aanmaak van collageen wat eveneens deel uitmaakt van ons skelet. Silicium speelt een rol in de botmineralisatie en heeft ook een gunstige invloed op de aanmaak van collageen. Silicium komt met name voor in plantaardige voeding. Veel planten gebruiken silicium om stevigheid te geven aan hun celwanden en stengels. De silicium in dit product komt uit bamboe, dat van nature rijk is aan dit spoorelement.

Magnesium
Magnesium is een andere belangrijke synergist van calcium maar ontbreekt in het Calciumbisglycinaat Complex vanwege ruimtegebrek. Vitals gebruikt bij voorkeur bisglycinaten vanwege hun hoge kwaliteit en opneembaarheid. Deze verbindingen nemen echter veel ruimte in, en een tablet met zowel calcium- als magnesiumbisglycinaat in relevante doseringen is daarom niet mogelijk. Producten op de markt die wel hoge doseringen calcium én magnesium bevatten, bestaan doorgaans uit slecht opneembare verbindingen (zoals carbonaten en oxides), die nu eenmaal veel minder plek innemen. Beter is het om te kiezen voor kwalitatief goede verbindingen en dit calciumproduct te combineren met een uitstekend opneembaar magnesiumproduct (zoals Magnesiumbisglycinaat met taurine).

Samenstelling per tablet:
200 mg calcium (uit calciumbisglycinaat)
90 mcg vitamine K2 (MenaQ7® Crystals)
12,5 mcg vitamine D3 (cholecalciferol)
50 mg vitamine C (ascorbinezuur)
15 mg silicium (uit bamboe-extract)

Hulpstoffen:
Vulstoffen: microkristallijne cellulose (cellulosegel), vernette cellulosegom, glansmiddel: hydroxypropylmethylcellulose, antiklontermiddelen: magnesiumstearaat, siliciumdioxide.

Gegarandeerd vrij van:
Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs.

Let op:
Indien u een coumarinederivaat gebruikt (dit is een specifiek type antistollingsmiddel, zoals acenocoumarol), overleg dan eerst met een (orthomoleculair) arts alvorens een supplement met vitamine K2 te gebruiken.

Gebruik:
1-2 tabletten per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Bij 2 tabletten bij voorkeur verspreid over de dag innemen. Houd u aan de aanbevolen dosering. Voor een optimaal resultaat wordt dit product gebruikt in combinatie met een goed opneembaar magnesiumpreparaat (zoals Magnesiumbisglycinaat met taurine).

*De calciumbisglycinaat is een gepatenteerd aminozuurchelaat afkomstig van Albion® Minerals, dé specialist op het gebied van aminozuurchelaten.
**MenaQ7 is een geregistreerd handelsmerk. MenaQ7® Crystals is een gepatenteerde vorm van vitamine K2 (menaquinon-7) met uitzonderlijk hoge zuiverheid. Zowel het handelsmerk als patent zijn in bezit van dé vitamine K2 specialist NattoPharma.

Klanten combineerde dit product met

 • 502 calcium pyruvaat 500 mg
  502 calcium pyruvaat 500 mg AOV

  502 calcium pyruvaat 500 mg van AOV. Natuurlijke orthomoleculaire voedingssupplementen.

 • Calcium plus
  Calcium plus New Care

  Calcium plus van New Care. Omdat het onderhouden van je lichaam enorm belangrijk is.

 • Kinder calcium
  Kinder calcium Optimax

  Kinder calcium van Optimax. Al 30 jaar actief op de hoogwaardige supplementenmarkt.

Laatst door jou bekeken

 • Vitals Calciumbisglycinaat complex
  Calciumbisglycinaat complex Vitals

  Calciumbisglycinaat complex van Vitals. Kwalitatief hoge, pure en werkzame supplementen, speciaal voor jou.