Meet the blogger
Fit multi 15%
KORTING OP PLANTINA

Fit multi

Plantina

Fit multi van Plantina. De verantwoorde keuze van topsporters.

Levertijd: 1-2 werkdagen

INHOUD

Plantina Multivitamine: hoog gedoseerd
Hoog gedoseerd en bevat het totale B-complex en antioxidanten. Bij het samenstellen van een hoog gedoseerde multivitamine is het onvermijdelijk prioriteiten te stellen. Voor de Plantina Multivitamine zijn de juiste prioriteiten gesteld waardoor dit supplement zich onderscheidt van andere multi-voedingssupplementen:


omdat dit tablet het volledige B-complex bevat in voldoende hoge dosering, is het een uitgebreide B-complex mét alle andere vitaminen en mineralen erbij, voor slechts een beetje meer geld.

alle vitamines en mineralen zijn hoog gedoseerd. Dit geldt in het bijzonder voor foliumzuur, vitamine B12, vitamine E en het mineraal magnesium.

omdat de vitamines en mineralen in een hoge dosering in het tablet zitten, is er bewust voor gekozen géén kruiden of andere gezondheidsstoffen nog toe te voegen om het tablet niet onnodig groot te laten zijn.

vitamines en mineralen hebben door de Europese gezondheidsautoriteiten (EFSA) verreweg de meeste gezondheidsclaims toegewezen gekregen wat betreft hun werking en functies in het lichaam. De Plantina Multivitamine bevat uitsluitend vitamines en mineralen en is daarom bijzonder effectief.

juist is er gekozen voor uitsluitend vitamines en mineralen die onderdeel zijn van de menselijke stofwisseling. Deze zijn juist dáárom echt nodig. Ze worden essentiële (= noodzakelijk voor het leven) voedingsstoffen genoemd.

het tablet bevat géén overbodige stoffen zoals gluten, gist, melkbestanddelen (lactose), dierlijke producten, conserveringsmiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen, zoetstoffen (suiker, fructose, sorbitol, mannitol, sacharine, xylitol, cyclamaat, aspartaam) en kruiden (hypo-allergeen). Immers de kwaliteit van een multi-voedingssupplement wordt voor een groot deel bepaald door welke stoffen er níet in zitten.


Meer sterke punten van de Plantina Multivitamine

De Plantina Multivitamine is samengesteld op basis van de orthomoleculaire voedingsleer zoals die is ontwikkeld door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling.

De grondstoffen en de leveranciers van deze grondstoffen zijn uiterst zorgvuldig gekozen. Dit zijn belangrijke criteria, omdat de grondstoffen in de meest uiteenlopende delen van de wereld worden geproduceerd. Betrouwbaarheid van de leveranciers en de controle van de grondstoffen zijn een must.

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt zeker voor de mineralen waar men over het algemeen veel minder van afweet dan van vitamines. In het Plantina Multi-voedingssupplement vindt u de adequate hoeveelheden van de mineralen die horen bij de doseringen van de vitamines.

In de Plantina Multivitamine zit maar liefst 100 mg van het mineraal magnesium, in de goed opneembare vorm magnesiumcitraat.

De betekenis van foliumzuur voor de gezondheid is vooral de laatste jaren meer en meer onderkend door veel wetenschappelijk onderzoek. Daarom bevat de multi de adequate hoeveelheid van 600 µg.

In 2012 is uit onderzoek aan de Wageningen Universiteit gebleken dat Nederlanders meer vitamine B12 kunnen gebruiken. Volgens de onderzoeker zijn de huidige aanbevelingen voor vitamine B12 gebaseerd op verouderde studies. Daarom heeft Plantina de hoeveelheid vitamine B12 verhoogd naar 200 µg.

De tabletten zijn geschikt voor vegetariërs, vooral door de hoge dosis vitamine B12.


Voor de kenners: meer informatie over de Plantina Multivitamine
[helaas staat de wetgeving niet toe dat we u álle informatie geven waarvan we zelf vinden dat die wel belangrijk is]

De Plantina Multivitamine voldoet aan de orthomoleculaire criteria, zoals hieronder is gespecificeerd.

De meest multivitaminen bevatten magnesium als magnesiumoxide. Magnesiumoxide is gemakkelijk te verwerken in een voedingssupplement en is een goedkope grondstof, maar het is de nauwelijks opneembare vorm van magnesium. In de Plantina Multivitamine is echter gekozen voor het duurdere magnesiumcitraat.

Het tablet bevat óók de minder bekende mineralen borium en molybdeen.

Het tablet bevat sporenelementen afkomstig van Lithothamnium, een alg rijk aan sporenelementen.

Naast vitamine B6 (wetenschappelijke benaming: pyridoxine) bevat het Plantina multivitamine deze vitamine ook in de vorm van pyridoxal-5-fosfaat. Pyridoxal-5-fosfaat is de actieve vorm van vitamine B6.

Van de vitamine D-vormen is gekozen voor vitamine D3 (niet vitamine D2).

Vitamine E (tocoferol) kent vele vormen. De Plantina Multivitamine bevat het d-alfa-tocoferylsuccinaat. Omdat de vitamine E gekoppeld is aan het succinaat, wordt deze ín het tablet (dus voordat het wordt ingenomen) beschermd tegen de zuurstof in de lucht. In het lichaam daarentegen, dus als het tablet is doorgeslikt, wordt het vitamine E losgekoppeld van het succinaat, waarna het volledig zijn antioxidatieve werking kan geven.

Als selenium-leverancier is de voorkeur gegeven aan L-selenomethionine, boven seleniumgist, natriumseleniet of natriumselenaat.

De Plantina Multivitamine bevat met opzet minder ijzer dan veel andere multi-voedingssupplementen, omdat dit mineraal een rol kan spelen bij schadelijke vrije radicalenreacties.

Het Plantina multi-tablet is met opzet niet Time release (TR of SR [slow release]). TR of SR is voor een multi onzin, omdat de voedingsstoffen op verschillende plaatsen in het maagdarmkanaal worden opgenomen, vooral in het begin. Omdat een TR/SR-tablet langzaam uiteenvalt, zullen veel waardevolle stoffen ongebruikt het lichaam weer verlaten.

De Plantina Multivitamine bevat met opzet relatief weinig vitamine C. Volgens de orthomoleculaire voedingsleer is de dagelijkse dosis van vitamine C voor de mens minstens 1000 mg. In het tablet is geen ruimte voor deze hoeveelheid, naast alle vitamines en mineralen die het nu al bevat. Daarom is er apart Plantina vitamine C 1000 mg.


Start met een voorsprong, start met Plantina
Plantina maakt voor de productontwikkeling exclusief gebruik van apotheker dr. Gert Schuitemaker, verbonden aan het Ortho Institute. Voor de productontwikkeling volgt Gert Schuitemaker al meer dan 25 jaar de wetenschap op het gebied van voeding en voedingssupplementen. Dit is een garantie voor topkwaliteit. Plantina Multi bevat eersteklas grondstoffen en is vrij van overbodige toevoegingen. Bovendien wordt Plantina Multi geproduceerd volgens GMP- en HACCP-normen. Plantina Multi is opgenomen in het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen.

Verpakkingseenheden
30 tabletten
90 tabletten
240 tabletten

Ingrediënten
Eén tablet bevat:
% ADH

Vitamine A (als palmitaat) (2500 IE)
94%
750 µg
Bètacaroteen (van Blakeslea trispora)

500 µg
Luteïne

300 µg
Astaxanthine (van Haematococcus pluvialis)

250 µg
Vitamine B1 (thiamine mononitraat)
1819%
20 mg
Vitamine B2 (riboflavine)
1429%
20 mg
Vitamine B3 (niacinamide)
125%
20 mgNE
Vitamine B5 (dicalciumpantothenaat)
334%
20 mg
Vitamine B6 (10 mg als pyridoxal-5-fosfaat)
1429%
20 mg
Vitamine B12 (als cyanocobalamine)
8000%
200 µg
Foliumzuur
300%
600 µg
Biotine
200%
100 µg
Vitamine C (ascorbinezuur)
125%
100 mg
Vitamine D3 (cholecalciferol) (200 IE)
100%
5 µg
Vitamine E (d-alfa-tocoferylsuccinaat) (75 IE)
525%
63 mgTE
Mixed tocoferolen (alfa-, bèta-, gamma-, delta-)
38%
5,3 mgTE
Vitamine K1
133%
100 µg
Calcium (als carbonaat en Lithothamnium)
21%
170 mg
Lithothamnium (alg met sporenelementen)

110 mg
Magnesium (als citraat)
27%
100 mg
IJzer (als fumaraat)
36%
5 mg
Jodium (van kaliumjodide)
67%
100 µg
Selenium (L-selenomethionine)
91%
50 µg
Koper (als gluconaat)
100%
1 mg
Mangaan (als gluconaat)
250%
5 mg
Chroom (als picolinaat)
125%
50 µg
Borium (als natriumboraat)

1 mg
Molybdeen (als ammoniummolybdaat)
100%
50 µg
Zink (als citraat)
100%
10 mg
Ingrediëntenlijst
Vitaminen, mineralen, algen, soja, vulstoffen (microkristallijne cellulose, hydroxypropylcellulose, hydroxypropylmethylcellulose), glansmiddelen (stearinezuur, magnesiumstearaat, glycerol, carnaubawas) ,stabilisatoren (natriumcroscarmellose, siliciumdioxide).

Bevat de volgende allergenen (volgens annex 3-bis van EU-richtlijnen 2003/a9/EC en 2006/142/EC; en updates)
Soja.

Plantina Multi is geschikt voor vegetariërs.

De Plantina Multi is voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Aanbevolen wordt om 1 tablet per dag te slikken, bij voorkeur tijdens of vlak na de maaltijd. Voor moeilijke slikkers is er de Plantina Multi Junior. Dit tablet is aanmerkelijk kleiner.

Klanten combineerde dit product met

 • 101 Multi Basis
  101 Multi Basis AOV

  101 Multi Basis van AOV. Natuurlijke orthomoleculaire voedingssupplementen.

 • 102 Multi basis
  102 Multi basis AOV

  102 Multi basis van AOV. Natuurlijke orthomoleculaire voedingssupplementen.

 • 103 Ortho Basis
  103 Ortho Basis AOV

  103 Ortho Basis van AOV. Natuurlijke orthomoleculaire voedingssupplementen.

 • 104 Ortho Basis Multi
  104 Ortho Basis Multi AOV

  104 Ortho Basis Multi van AOV. Natuurlijke orthomoleculaire voedingssupplementen.

Laatst door jou bekeken

 • Plantina Fit multi
  Fit multi Plantina

  Fit multi van Plantina. De verantwoorde keuze van topsporters.