Meet the blogger
B-quivit B complex 10%
KORTING OP SPRINGFIELD

B-quivit B complex

Springfield

B-quivit B complex van Springfield. Door research altijd de beste kwaliteit supplementen.

Levertijd: 1-2 werkdagen

INHOUD

Het menselijk lichaam is gewend aan natuurlijke B-vitaminen in een voedselmatrix van eiwitten, koolhydraten en vetten. In de natuur en onze voeding komen de vitamines zelden geïsoleerd voor, maar zijn verbonden met eiwitten, koolhydraten of vetten tot complexen. Deze fysiologische vormen worden snel herkend door het lichaam en makkelijker opgenomen dan synthetische vitamines.
B-Quivit bevat een natuurlijk vitamine B-complex met tientallen organische vitamine B-verbindingen in de actieve vorm en die direct bruikbaar zijn voor het lichaam. Synthetische vitamines daarentegen worden in één (vaak kristallijne) vorm aangeboden, die meestal niet van nature in voedsel voorkomt en eerst in het lichaam moet worden omgezet in de biologisch actieve vorm. Dit kost extra energie en lukt niet altijd even goed bij een tekort aan cofactoren.
B-vitaminen zijn als cofactoren betrokken bij alle metabole processen. Deze metabole processen zijn geïntegreerd met elkaar. Bovendien zijn de B-vitaminen vaak onderling afhankelijk van elkaar. Een voorbeeld: vitamine B2 en niacine (vitamine B3) zijn betrokken bij de omzetting van vitamine B6 in zijn actieve vorm in het lichaam. Daarom is het belangrijk om B-vitaminen als volledig vitamine B-complex te gebruiken.

Quinoakiemen zijn van nature rijk aan vitamines en mineralen. Quinoa is een “pseudo-graan’, is glutenvrij en van oorsprong een Zuid-Amerikaanse plant. Al duizenden jaren voor onze jaartelling werd quinoa door de Inca’s verbouwd op de hoogvlaktes van het Andesgebergte. De zaden worden gemalen en als brood gebruikt. De Spaanse kolonisten verboden het verbouwen en gebruik van quinoa, omdat zij dachten dat de indianen er speciale krachten uit haalden.
Quinoa is een zeer voedzaam gewas met meer eiwit, mineralen, vitaminen en plantaardige vetten dan graansoorten als rijst, gerst, tarwe, haver en maïs. De ruimtevaartorganisatie NASA kwam om deze reden op quinoa uit om als voeding voor de astronauten te dienen. Quinoa vormt de basis voor een bijzonder rijk natuurlijk en organisch gebonden complex van B-vitaminen.
Een speciaal, gepatenteerd groei- en productieproces zorgt voor een hogere concentratie B-vitaminen. In onze voeding en ons lichaam komen de acht verschillende B-vitaminen voor in verschillende biologisch actieve vormen. Bij het ontkiemen van de quinoazaden worden de B-vitaminen opgenomen en omgezet in biologisch actieve, organische B-vitaminen. Dit leidt tot een 300-voudige hogere concentratie aan B-vitaminen. De kiemen bevatten door deze productie een spectrum van in totaal 30 organische verbindingen van de B-vitaminen, zoals die ook in het menselijk lichaam voorkomen.
Door de speciale teeltcondities bevat het B-complex uit quinoakiemen zelfs ook actieve vormen van vitamine B12. Suppletie met een dergelijk vitamine B-complex is een veilige en effectieve manier om B-vitaminen dagelijks aan te vullen.

Samenstelling:
Één gram quinoa-extract met vitamine B-complex

Ingrediënten
Natuurlijk B-complex afkomstig van Quinoa-kiemen (glutenvrij), tricalciumfosfaat, microkristallijne cellulose, siliciumdioxide en magnesiumstearaat.

Gebruik
1 tablet per dag bij de maaltijd innemen.

Klanten combineerde dit product met

 • 201 Riboflavine 50 mg
  201 Riboflavine 50 mg AOV

  201 Riboflavine 50 mg van AOV. Natuurlijke orthomoleculaire voedingssupplementen.

 • 202 Thiamine 100mg
  202 Thiamine 100mg AOV

  202 Thiamine 100mg van AOV. Natuurlijke orthomoleculaire voedingssupplementen.

 • 210 Niacine
  210 Niacine AOV

  210 Niacine van AOV. Natuurlijke orthomoleculaire voedingssupplementen.

 • 211 Nicotinamide 250mg
  211 Nicotinamide 250mg AOV

  211 Nicotinamide 250mg van AOV. Natuurlijke orthomoleculaire voedingssupplementen.

Laatst door jou bekeken

 • Springfield B-quivit B complex
  B-quivit B complex Springfield

  B-quivit B complex van Springfield. Door research altijd de beste kwaliteit supplementen.